Faliújság

Óvónő

Intézményünkbe óvónőt keresünk szeptember 1-jei kezdéssel. 
Bérezés Kjt. szerint. Érdeklődni személyesen vagy az intézmény elérhetőségeinek egyikén lehet.

Második félévi programterv

Kedves Szülők!

Az alábbiakban tájékoztatom Önöket, intézményünk programjairól, melyeket a második félévre terveztünk.

Templomi szolgálatok rendje:

2018. 01. 21. Csillag csoport

2018. 02. 11. Napsugár csoport

2018. 03. 11. Holdfény csoport

2018. 04. 08. Bárányka csoport

2018. 05. 06. Szivárvány csoport

Farsang: 2018. 02.02. délelőtt a csoportokban

Szülők- nevelők bálja: 2018. 02. 10. 18: 30-

Egyéb időpontok:

Január 26. nevelés nélküli nap, szakmai délelőtt az óvodában

Január 2. Maszkabál

Február 14. Szülők iskolája - Pécsi Rita

Március 1. Szülők iskolája - Marco

Március 2. Nevelés nélküli nap - Marco- pedagógus továbbképpzés

Április 6-7 Szakmai találkozó / Református Óvodák- Kiskunhalas , pénteken az óvoda nevelés nélküli napot tart

Május 7- 11-ig családi hálaadó délutánok 16 órai kezdettel a Bárkában, a szokott rend szerint

Óvodai beiratkozás: Április 9-13-ig

Ballagás az óvodában: június 1.  16:00 óra

Tanévzáró Istentisztelet és családi nap: június 3. Gyermekek szolgálata

/ minden csoport + közös ebéd, sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk/

Óvodai nyári zárás, karbantartás: 2018. 08. 06 - 09. 02

Szünet utáni első nap 2018. 09. 03.

Az óvodai zárva tartások idejére, előzetes igénybejelentés alapján, a gyermekek elhelyezéséről gondoskodunk.

Az előzetesen kihirdetett dátumoktól, az óvoda egyéb szervezési okokból eltérhet, melyekről időben tájékoztatást adunk!

Pécel, 2018. január 25.

Az óvoda munkatársai nevében: Gudmann-Bokor Anita

óvodavezető

Januári hírlevél

"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok" 1Péter 5:7

Szeretettel köszöntjük Önöket az újesztendőben első levelünkkel. Választott Igénk adjon reménységet, biztatást, bátorítást az év minden napjára!

Reméljük, hogy az ünnepek és a szünidő napjai minden család számára igazi feltöltődést, kikapcsolódást, pihenést jelentettek a fáradozással teli adventi időszak után.

Örömmel emlékezünk vissza decemberi alkalmainkra, szolgálatainkra. Szeretnénk köszönetet mondani minden kedves szülőnek, akik segítségünkre voltak a tavalyi esztendő ügyes-bajos dolgaiban, vagy programjaink lebonyolításában segítettek. Szintén köszönetünket fejezzük ki mindazoknak a családoknak, akik a karácsonyi adománygyűjtési akcióinkba idén is bekapcsolódtak. December közepén két Önök által összegyűlt adományszállítmányt indítottunk útjára. Az élelmiszer csomagokat, Tolna megyébe Lengyel községbe küldtük. Az ottani református misszió tolmácsolta, annak a 21 családnak a megható és hálás köszönetét, akik részesültek az adományokból. Elképzelni sem tudjuk mekkora örömet, okoztunk azzal, hogy sokgyermekes, mélyszegénységben élő családok asztalára válogatott finomságok kerülhettek karácsony napjaira!

A cipősdobozok teli ajándékokkal, erdélyi testvéróvodánkba érkeztek. 75 csomag gyűlt össze. Csodálatos, hogy éppen annyi amennyi tanulója van a domokosi iskolának és óvodának együtt.

Örülünk, hogy az Úr tudott minket használni, ebben a szolgálatban!

" Ne nekünk, Uram, ne nekünk, hanem a te nevednek szerezz dicsőséget szeretetedért és hűségedért! " Zsoltárok 115,1

Az idei évet január 3-án rendben megkezdtük. Hálásak vagyunk az új mosogatógépünkért, ami nagy segítség a konyhai munkában. Az ételfelvonó liftünk gyártása folyamatban van. Reménység szerint a következő hónapban beszerelésre kerül.

 A mai napon az óvodapedagógusok, a "Bölcsek látogatása" című bábjátékot adták elő a gyerekeknek a tornaterembe n, Máté evangéliuma 2, 1-11 alapján.

 Jövő héten január 17-én 16:00 órai kezdettel hívom és várom az SZMK szülőket. Témánk: az óvodai szülői bál szervezése. Kérem, akire bármiben számíthatunk, jöjjön el erre az alkalomra, még akkor is ha nem SZMK tag.

Az idei bálunk időpontja: február 10. 18:00 óra Petőfi Általános iskola. További részletekről időben adunk tájékoztatást.

 A január 26-án nevelés nélküli napunk lesz. Kérjük, hogy amennyiben szükségük van a gyermek elhelyezésére, január 15-ig az irodán jelezni szíveskedjenek. A Szent Erzsébet Katolikus Óvoda fogadja be aznapra a gyerekeket.

 Január 29-én kezdődnek a diszlexia prevenciós, iskola-előkészítő foglalkozások.

Napsugár és Bárányka csoport iskolába induló gyermekeinek, kedden és csütörtökön tartják az óvónők, csoportbontásban. 12 illetve 13 fős csoportokban. A két csoportba járó kisebb gyerekeket összevonjuk erre az időszakra. A foglalkozások időtartama heti 2x 30 perc.

 Az óvodai szakvéleményeket, február 28-ig adjuk ki, melyet kérjük aláírásukkal igazolni szíveskedjenek. Akinek az iskolai beíratások végett előbb lenne rá szüksége, kérem e mail-ben jelezze a refovipecel@gmail.com címen.

Februári előzetes:

Február 02. Maszkabál - óvodánk hagyománya szerint közös fánksütésre lehet jelentkezni az óvónőknél

Február 14 -én 16 órakor Szülők iskolája sorozatunk lesz. Melynek vendége: Pécsi Rita - "Neveléskutatóként a személyiség hatékony fejlesztése, az érzelmi intelligencia humán tőkévé alakítása érdekel. Legjobban tehát az, hogy hogyan tanítsunk-neveljünk úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást adjunk át. "

Kérjük, hogy ezt a dátumot szíveskedjenek előre beírni naptárjukba, illetve úgy alakítani a család programját, hogy ezen az alkalmakon együtt lehessünk Önökkel.

Február 22. Habakuk Színház Három kismalac című előadását tekinthetjük meg, melynek költségeit Alapítványunk áll.

Áldást, békességet kívánva: Gudmann-Bokor Anita

Óvodavezető


Ők ma gyerekek

  ( Gondolatok a rohanó élet közepette)

" Ha ma kihagyod az esti mesét, holnap már lehet, hogy nem is kéri a lányod vagy a fiad. Ha ma nem ülsz oda vele a társasjáték mellé, előfordulhat, hogy a jövő héten már késő lesz. Ők ma gyerekek, s nem pótolhatod be az önfeledt legózást, babázást úgy öt év múlva, amikor már kevésbé szorítanak a megélhetési gondok, amikor már nem kell új szőnyeg vagy függöny az ablakra.

Ha most kihagyod az együttlét meghitt perceit, évek múltán már a meghitt beszélgetéseket sem igénylik. Ha most nem sétálsz velük kézen fogva, akkor pár év múlva végleg elengedik a kezedet, és a kapaszkodó nélkül elsodródhatnak. Visszahozhatatlanok és megismételhetetlenek a gyermekkor napjai, hetei, hónapjai.

Téglák ezek, amelyből, és amelyre a felnőtt élet felépül. Ha sok tégla hiányzik labilis lesz az építmény."

(Ismeretlen szerzőtől)